Отборът на Ливърпул записа трета поредна изразителна победа и върна усмивките по лицата на своите фенове. След успехите с 3:0 над Хъдърсфийлд в Премиърлийг и Марибор в Шампионската лига, днес „червените“ не срещнаха никакви трудности при визитата си на Уест Хем в Лондон. Ливърпул отново спечели с три гола разлика – 4:1, а Мохамед Салах се отчете с две попадения. Другите два гола за гостите бяха дело на Алекс Окслейд Чембърлейн и Жоел Матип. Освен с победата, мачът ще се запомни и с изненадващото завръщане в игра на Садио Мане, който дълго лекува травма. Сенегалецът остана на терена до 77-ата минута и се отличи с две асистенции.

Ситуацията за домакините пък свата все по-напечена. Бъдещето на Славен Билич начело на „чуковете“ съвсем не е ясно, а с поведението си на трибуните на „Лондон Стейдиъм“, феновете на домакините призоваха за оставка.

Първото положение в мача дойде в осмата минута и бе на сметката на гостите. Роберто Фирмино се измъкна от отбраната на „чуковете“ и стреля от малък ъгъл, но стражът на домакините успя да спаси с крак.

Футболистите на Славен Билич обаче отговориха подобаващо. Две минути след ситуацията на Фирмино, Мануел Ланзини изведе по отличен начин Андре Аю отдясно, ганаецът напредна и стреля с левия крак. Топката профуча покрай Симон Миньоле, но за късмет на белгиеца се отби от външната страна на левия страничен стълб.

Резултатът в сблъсъка бе открит в 21-ата минута след образцова контраатака от страна на „червените“. След изпълнение на корнер пред вратата на гостите, топката бе избита и попадна в Мохамед Салах пред наказателното поле. Египетския национал веднага продължи към Садио Мане отляво, а сенегалецът се понесе напред, пробягвайки почти целия терен. Останали трима на един, футболистите на Ливърпул разиграха с лекота, Мохамед Салах бе този, който завърши нападението с точен удар.

Окрилени от попадението си, гостите бързо увеличиха преднината си. След центриране от корнер на близката греда, защитата на „чуковете“ не се ориентира добре и не успя да изчисти топката. При опита на Марк Нобъл да изрита коженото кълбо напред, той го прати към собствената си врата. Джо Харт все пак реагира и изби, но при добавката на Жоел Матип нямаше шанс – 2:0. Вторият гол на сметката на Ливърпул дойде в 24-ата минута.

Вторият гол за тима на Юрген Клоп удари сериозно по амбициите на домакините, които не успяха да се съвземат и да затруднят сериозно противниковата врата. След последния съдийски сигнал за първата част, феновете на „Лондон Стейдиъм“ освиркваха сериозно футболистите на домакините и наставника на тима Славен Билич, който напоследък е поставен под сериозни критики.

Второто полувреме бе още по-интересно и започна взривоопасно. Само десет минути след подновяването на играта през втората част, домакините се върнаха в мача, намалявайки резултата. Влезлият на почивката Анди Керъл изигра ключова роля при попадението на „чуковете“. Нападателят увлече двама бранители на гостите, а Андре Аю видя Мануел Лансини на левия фланг и му подаде. Аржентинецът се справи с лекота с Джо Гомес и с техничен удар преодоля Симон Миньоле.

Само 60 секунди по-късно обаче, Ливърпул удари отново. Веднага след изпълнението на центъра гостите реализираха и отново възстановиха преднината си от два гола. Алекс Окслейд Чембърлейн вкара първия си гол за тима от „Анфийлд“. Той получи отдясно в наказателното поле и след два последователни удара към Джо Харт, успя да го преодолее.

Четвърт част преди края Мохамед Салах оформи крайния резултат, вкарвайки втория си мач в срещата. Садио Мане получи в центъра, напредна добре и след като преодоля бранител на Уест Хем, намери отлично Салах на левия фланг. Египетския национал си спря топката необезпокояван от никой и с удар по земята я прати в далечния ъгъл на вратата, пазена от Джо Харт.

До края на двубоя Салах имаше няколко възможности да оформи своя хеттрик, но този път късметът бе на страната на домакините.

Така Ливърпул записа втора поредна победа във Висшата лига след краха срещу Тотнъм преди няколко седмици. „Червените“ се изкачиха на шеста позиция във временното класиране, докато Уест Хем остава на точка над чертата.