В трилър, достоен за Алфред Хичкок, Евертън най-после сложи точка на серията си от слаби резултати. Мърсисайдци надделяха с 3:2 над Уотфорд и най-накрая могат да поемат глътка въздух. 

А този мач определено не беше за хора със слаби сърца. "Стършелите" поведоха с 2:0 на "Гудисън парк", но домакините стигнаха до късен пълен обрат. И за да е пълна драмата, гостите изпуснаха дузпа в 11-та минута на продължението. И тя беше пропиляна от бившия играч на "карамелите" Том Клевърли. 

Първата част не предвещаваше емоциите, които завладяха "Гудисън" след почивката. А те бяха наистина спиращи дъха. По-малко от 30 секунди след началото на втората част Уотфорд поведе. 

Тогава Анди Грей пусна хубав пас към непокрития Ричарлисон, бразилецът се справи със защитник и с удар над плонжа на вратаря откри резултата. И това не беше всичко в полза на гостите в това полувреме. 

В 64-та минута бившият играч на Лудогорец Кристиан Кабаселе се разписа за 2:0 след асистенция на гръцкия национал Хосе Холебас и всичко изглеждаше свършило за Евертън. Но тогава настъпиха моментите на мърсисайдци. 

В 67-та минута домакините нанесох първия си удар. Тогава младокът Доминик Калвърт-Люин пусна пас зад защитата за Умар Ниясе, той изпревари защитник и излезлия да го пресрещне вратар, мушна топката към голлинията и въпреки че беше спънат на метър от целта, атаката се увенча с попадение за 1:2. 

Четвърт час преди края "карамелите" успяха и да изравнят. Тогава капитанът Лейтън Бейнс центрира страхотно от корнер и качи топката на главата на Калвърт-Люин, който прониза мрежата за 2:2. 

Домакините се хвърлиха яростно напред, за да търсят пълния обрат. И стигнаха до него в 90-та минута. Тогава те получиха доста спорна дузпа, а от 11-те метра Лейтън Бейнс беше безпощаден и направи 3:2, за да хвърли трибуните в див екстаз. 

Но това далеч не беше всичко. Мачът продължи още 15 минути заради чудовищното продължение и в самия му край и Уотфорд получи дузпа. Зад топката застана Том Клевърли, който само до преди няколко месеца носеше екипа на Евертън я изпусна и новият му тим остана без нищо.