Отборът на Брайтън записа четвърти пореден мач без поражение във Висшата лига на Англия и съвсем резонно намери място в топ 10 на класирането. Навън „чайките” надиграха Суонси с 1:0 в 11-ия кръг, за да вземат втора победа в последните си три срещи.

Единственият гол в двубоя бе дело на Глен Мъри в 29-ата минута и се оказа извън възможностите на Суонси. Уелсците отправиха едва 2 точни изстрела за целия мач, което дава ясна представа колко зле функционираше атаката им.

Реално Мъри откри резултата с първата по-сериозна ситуация в срещата. Антони  Нокер даде чудесно центриране от фланга, а опитният нападател бе заел точната позиция, за да разстреля Лукаш Фабиански – 1:0.

Четири минути по-късно Дейл Стивънс можеше да удвои аванса на гостите, след като взе високата топка след центриране от корнер и само намесата на вратаря предотврати гол.

След паузата Суонси натисна малко по-сериозно, но не достатъчно, за да се похвали с кой знае какъв брой положения. Тами Ейбрахам изпусна чудесен шанс в 53-ата минута, но резервата Лусиано Нарсинх бе човекът, който можеше да спаси мача. Във втората минута от продължението холандецът получи топката на перфектна позиция и изпрати шута си в напречната греда.

С тази победа Брайтън събра 15 точки на сметката си и зае 8-ото място, като има равен точков актив с Уотфорд и Хъдърсфийлд. Суонси от своя страна е 18-и със само 8 пункта и се очертава като един от основните кандидати за изпадане.

Висша лига, 11-и кръг, резултати от събота:

Стоук Сити – Лестър Сити 2:2

Нюкасъл – Борнемут 0:1

Саутхемптън – Бърнли 0:1

Хъдърсфийлд – Уест Бромич 1:0

Суонси – Брайтън 0:1

от 19,30 часа: Уест Хем – Ливърпул (DIEMA SPORT 2/GONG PLAY)