Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер направи остро изказване, което може да му донесе наказание. Френският специалист не спести критиките си към рефера на двубоя срещу Манччестър Сити, който лондончани загубиха с 1:3 на „Етихад“.

„Мисля, че и двата отбора показаха качествена игра. Разбира се, Манчестър Сити са на гребена на вълната, но и ние имахме множество опасни ситуации и шансове“, коментира Венгер.

„Ще кажа обаче оше веднъж, че реферът даде лека дузпа и пусна гол от засада. Ние сме свикнали на подобни неща, когато идваме тук. Миналата година ни вкараха два гола от засада. Мисля, че реферите на работят достатъчно, защото нивото им пада с всяка изминала година. В крайна сметка, това което се случва е неприемливо“, каза още френският специалист.

Третият гол за Сити във вчерашния мач дойде след явна засада, която обаче не бе маркирана от Майкъл Оливър и неговия асистент. Второто попадение за домакините пък бе дело на Серхио Агуеро, който вкара за дузпа, отсъдена за нарушение срещу Стърлинг.