Стоук Сити и Лестър завършиха наравно 2:2 в първия мач от 11-ия кръг на Висшата лига. Двубоят бе равностоен като и двата отбора имаха своите възможности. "Лисиците" обаче могат да съжаляват повече, тъй като на два пъти повеждаха, но и в двата случая съперникът успяваше да изравни като крайното 2:2 оформи златната резерва Питър Крауч.

Първата опасност в мача бе в 29-ата минута, когато Максим-Чупо Мотинг изпробва рефлексите на Каспер Шмайхел, който обаче се справи отлично.

Малко преди това пък главният съдия Робърт Мадли получи мускулен проблем, който не му позволи да продължи с ръководенето на мача.  Така на негово място се появи четвъртия рефер Джонатан Мос, който влезе в ролята на своя колега.

Първият гол в двубоя падна в 33-ата минута, когато Висенте Ибора реализира своя първи гол с екипа на "лисиците". След центриране от корнер, Хари Магуайър се пребори за високата топка и я изпрати към Ибора, който реагира прекрасно и направо разстреля Джак Бътланд за 1:0. Малко след това Ибора можеше да удвои, но стреля с глава на сантиметри над напречната греда.

Стоук успя да изравни в 39-ата минута, когато Ерик-Максим Чупо-Мотинг по превъзходен начин с едно докосване изведе Джердан Шакири, а швейцарецът наказа съперника с перфектен изстрел покрай Каспер Шмайхел.

Рияд Марез и Райън Шоукрос пропуснаха добри положения в началото на втората част преди Марез да даде нов аванс на гостите с прекрасна самостоятелна акция. Той пое топката отдясно, навлезе в наказателното поле и с перфектен изстрел вкара покрай Бътланд.

Стоук отговори бързо и в 73-ата минута изравни чрез влезлия само 4 минути по-рано в игра Крауч. Шакири центрира от корнер, а отбраната на Лестър изпусна нападателя, който без проблеми вкара с глава за крайното 2:2.

В класирането Лестър е на 10-о място с 13 точки, а Стоук е с една по-малко на 14-ата позиция.