Кристиано Роналдо е поискал от ръководството на Манчестър Юнайтед да го пусне да си тръгне, ако в клуба пристигне подходяща оферта, гръмна “Таймс”. Основният мотив на 37-годишния португалец е желанието му да играе в Шампионската лига.

Роналдо е играл в най-престижния клубен турнир 19 поредни сезона от 2003 г. Насам. Той никога не е участвал в Лига Европа, където Ман Юнайтед ще играе следващия сезон. Кристиано смята, че има още три или четири години на високо ниво и иска да ги прекара в клуб, който е способен да се бори за трофеи, както и това да му помогне да допълни колекцията си от индивидуални постижения. Според негови близки приятели уважението и симпатията му към Юнайтед остават много силни, но зад желанието му да напусне се крият и лични причини след труден период за семейството му. 

В Португалия вече се тръбеше, че Роналдо е попитал Жорже Мендеш какви са вариантите му за трансфер. От тогава агентът му пита различни клубове дали искат Кристиано. Той предложил нападателя и на Байерн за заместник на Роберт Левандовски, но баварците отказали. Напоследък се заговори, че интерес към него има от страна на Челси.