Националният отбор на Англия, воден от капитана Хари Кейн, претърпя поредното разочарование на международната сцена, след като загуби финала на UEFA EURO 2024 от Испания с 1:2. За Кейн, това е още един неуспех в серията от загубени финали през неговата кариера.

30-годишният нападател е част от националния отбор на Англия от дълги години и е водеща фигура в техните амбиции за трофей. Въпреки силното му представяне през целия турнир, където вкара 3 гола в 7 мача, Кейн и съотборниците му не успяха да преодолеят силния испански отбор във финалната среща.

Тази загуба добавя още един неуспех в колекцията от финали на Хари Кейн, като това е шестата му загубена битка за титла. До момента той е претърпял поражения във финала за Купата на Лигата през 2015 и 2021 година, финала на Шампионската лига през 2019 година, финалите на Евро 2020 и 2024, както и Суперкупата на Германия през 2023 година.

Въпреки личните му успехи и многобройните голове, които е отбелязал, Кейн все още не е успял да постигне крайната цел – да спечели голям трофей. Загубата на UEFA EURO 2024 е особено болезнена, тъй като Англия отново беше толкова близо до това да сложи край на дългогодишната си суша без титли.