Клубовете от Висшата лига ще проведат допълнителни разговори относно тазгодишния летен трансферен прозорец в началото на следващия месец след двучасов конферентен разговор във вторник.

Решение така и не бе взето след дискусиите в първия разговор след рестарта на кампанията. Премиършип не даде индикация, че ще отвори прозореца преди края на сезона на 26 юли и УЕФА помоли всички асоциации да затворят прозорците си не по-късно от 5 октомври. Препоръката на Европейската футболна централа бе подкрепена от евроепйските лиги, които представляват 32 професионални футболни първенства, включително и Висшата лига.

„Трябва да имаме яснота. Очевидно, има много първенства, които приключват сезоните си сега, прекратяват ги или ги завършват по различно времена. Изчакваме за различни препоръки от отделните звена. Да разберем кога ще започнем и ще приключим, и това какво правят другите първенства, мисля, че е много важно“, сподели изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс миналата седмица.

Клубовете обсъдиха и евентуалната дата за старта на новия сезон, но все още не са достигнали до решение за такава. Играчите ще носят лого Black Lives Matter на своите ръкави за остатъка от сезона, след като замениха имената на гърбовете си за първите 12 срещи от рестарта. Sky Sports предаде, че нито един клуб не е пожелал да продължи да заменя имена на фланелките си отвъд последния кръг от срещи и Висшата лига заяви, че ще продължи да подкрепя играчите, които коленичат преди или по време на мачове.