Ливърпул и Брайтън направиха изключително голово шоу, завършвайки 3:3 в мач от 9-ия кръг на Висшата лига. 

Guilliver/GettyImages
22 снимки

В 4-тата минута се получи неразбирателство в защитата на Ливърпул, Трент Александър-Арнолд бе надигран от Леандро Тросар, който се измъкна добре и преодоля с хубав удар по земя безпомощния Алисон.

В 10-тата минута Брайтън почти удвоиха резултата, след като Марч центрира за Дани Уелбек, който отправи удар с глава, но бразилският страж на "мърсисайдци" успя да спаси. Само две минути по-късно Тросар можеше да вкара втория си гол в мача, но Алисон спаси невероятно с крак. Ливърпул реагира бързо и Салах стреля между двама човека в наказателното поле, но ударът нямаше достатъчнво сила и Санчес улови. В 17-тата минута Тросар получи страхотен пас в наказателното поле от Марч и за втори път преодоля Алисон с прецизен удар.

В 30-тата минута Салах бе намерен на чиста позиция, но неговият удар бе спасен от Санчес, а останаха и съмнения за засада. В 33-тата минута Салах получи страхотен пас от Хендерсън, а египтянинът отклони за Роберто Фирмино, който намали резултата с хубав удар. Попадението бе отменено, заради засада, но след преразглеждане с ВАР, голът бе зачетен и Ливърпул намали резултата - 1:2.

След по-малко от минута от началото на второто полувреме, Александър-Арнолд центрира от корнер, а Върджил ван Дайк стреля с глава, но Санчес бе на позиция и спаси. В 53-тата минута Диас напредна с хубав дрибъл, подаде в наказателното поле на Роберт Фирмино, който направи хубав финт с десния крак и завърши с левия, за да не остави никакив шансове на вратаря на Брайтън и да изравни резултата - 2:2. 

В 57-та минута Фирмино бе близо и до хеттрик след страхотен пас на Хендерсън, но ударът на бразилеца бе спасен от Санчес. В 63-та минута Трент Александър-Арнолд центрира от ъглов удар, Санчес не излезна добре, а топката се отби в Адам Уебстър, който си отбеляза автогол и по този начин Ливърпул направи пълен обран - 3:2.

В 74-та минута Брайтън можеше да изравни след нов удар с глава на Уелбек, но Алисон направи впечатляващо спасяване. В 84-та минута Тросар успя да оформи хеттрика си, след като получи центриране от Митома и белгиецът нямаше проблеми да изравни резултата - 3:3.

В 92-рата минута Трент Александър-Арнолд стреля от пряк свободен удар от около 25 метра, но Санчес направи великолепно спасяване с една ръка. До края на мача Ливърпул не успя да създаде повече положения пред вратата на противника и двата отбора си поделиха точките.

Стартови състави:

Ливърпул: 1. Алисон Бекер 4. Върджил ван Дайк, 21. Костас Цимикас, 32. Жоел Матип, 66. Трент Александър-Арнолд, 3. Фабиньо, 6. Тиаго Алкантара, 14. Джордан Хендерсън, 28. Фабио Карвальо, 9. Роберто Фирмино, 11. Мохамед Салах

Треньор: Юрген Клоп

Брайтън: 1. Роберт Санчес, 5. Люис Дънк, 4. Адам Уебстър, 34. Жоел Велтман, 25. Мойсес Кайседо, 7. Соломон Марч, 30. Первис Еступинян, 10. Алексис МакАлистър, 11. Леандро Тросар, 13. Паскал Грос, 18. Дани Уелбек

Треньор: Роберто де Дзерби