Челси започна по прекрасен начин кампанията си в турнира за Купата на Лига. Да, съперникът на Челси беше нискоразредният АФК Бароу, а четвъртодивизионният съперник беше сразен с 5:0 на „Стамфорд Бридж“ в дуел от третия кръг.

С хеттрик за тима на Енцо Мареска се отличи Кристофър Нкунку, а един добави Педро Нето. Другият гол в срещата беше записан на сметката на стража на гостите – Пол Фарман, след отличен изпълнен фал от Жоао Феликс.

По този начин Челси продължи добрата тенденция с резултати на сметката си.


Челси е миналогодишен финалист в тази надпревара и със сигурност в западен Лонндон биха желали да надградят с представянето си и да спечелят първи трофей от повече от три години насам.

Guilliver/GettyImages
39 снимки

Бароу стартира доста добре визитата си на високопрофилния съперник. Фийли изпълни дълъг тъч, а отбраната на Челси не се ориентира добре, но все пак нямаше кой да завърши с удар топката. Все пак Челси откри резултата след два осем минути игра. Жоао Феликс получи подаване пред границата на Бароу, а португалецът изведе с копване Кристофър Нкунку. Френският нападател завърши от движение с десния крак и не остави шансове на капитана Пол Фарман.

При следващото нападение Сам Фоли изведе Емил Акуа, чийто мощен шут от въздуха отлетя високо над вратата на Йоргенсен. След четвърт час игра "сините" от Лондон удвоиха резултата, а герой отново беше Нкунку. Жоао Феликс пое вляво, ала сви добре към Мало Густо. Крайният бранител на Челси даде пас към сънародника си Нкунку, който с впечатляващ завършващ удар с пета дублира аванса на Челси - 2:0.

След 29 минути игра лондончани вкараха трети гол на АФК Бароу. Челси получи право да изпълни свободен удар от изгодна позиция, а зад топката застанаха Ренато Вейга и Жоао Феликс. Вторият отправи техничен изстрел над стената и с помощта на левия страничен стълб и тялото на стража на гостите тя влетя във вратата на Фарман - 3:0.

Челси продължи доминацията си при своето домакинство срещу тима от Лига 2, което беше и логично, а шансове за "сините птици" за нещо сериозно пред вратата на Йорегнсен нямаше. В последната минута на първата част Жоао Феликс от домакините получи жълт картон, след като продължи игра при спряла такава от съдията.

Втората част стартира отлично за Челси, а Педро Нето вкара първия си гол с екипа на "сините" след летния му трансфер. Нкунку спечели спорна топка и пусна вляво към Михайло Мудрик. Украинецът даде успореден пас към Нето, а той отблизо нямаше как да сгреши - 4:0.

Малко след това Мудрик пак напредна отляво и центрира към Дюсбъри-Хол, чийто удар от движение беше спрян от вратаря Фарман. В 54-ата минута "сините птици" атакуваха вратата на Йоргенсен от фал, ала скандинавският страж на Челси изби. Три след това пък Челси изпълни кронер, а Жоао Феликс откри Аксел Дисаси, който стреля с глава, ала Пол Фарман реагира отлично и изби в нов ъглов удар. След него и ново разбъркване топката се озова у Дисаси, но той отново беше спрян от Фарман.

След малко повече от час игра удар на Дюсбър-Хол беше блокиран, а топката се насочваше опасно към вратата на АФК Бароу. В 68-ата минута Киън Спенс отправи силен удар за Бароу от фал, ала Филип Йоргенсен изби в ъглов удар. След изпълнението му гостите можеха да вкарат поне един гол след разбъркване, но в крайна сметка стражът на "сините" улови.

В 72-ата минута влезлият като резерва юноша на Челси - Тайрик Джордж, се озова сам срещу Фарман и можеше да дебютира с гол, ала ударът на тъмнокожият фуболист на домакините отиде аут. Четвърт час преди края на двубоя вратарят на Бароу допусна много груба грешка в опит да изнесе топката, след като Нкунку му открадна, а после за звездата на Челси остана най-лесното, а именно да вкара трети гол в срещата на своята сметка - 5:0.

Две след това Тайрик Джордж стреля изключително силно отдясно, но Пол Фарман изби зрелищно. Последва мощен удар от дистанция от Мудрик, но топката отлетя над напречната греда на Бароу. Последният момент в срещата беше опит на Харви Чуквуемека, който преодоля бранител на Бароу и шутира с левия крак, но безкрайно неточно.

Челси ще научи следващия си опонент на жребия, който ще се тегли на 25-и септември.

Съставите на двата отбора:

Челси: Йоргенсен – Густо, Дисаси, Вейга, Касадей, - Дюсбъри-Хол, Нето, Жоао Феликс, Мудрик - Нкунку

Мениджър: Енцо Мареска

АФК Бароу: Фарман – Кемпбъл, Спенс, Гарнър, Нюби, Стоукс, Фоли, Акуа, Фийли, Джаксън, Васел

Мениджър: Стивън Клемънс