Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг съобщи, че левият бранител Люк Шоу е близо до завръщане в игра и това най-вероятно ще се случи в началото на месец октомври.

Английският национал не е в групата за мача с Твенте от Лига Европа в сряда, но според Тен Хаг прогнозите за възстановяването му са добри. Шоу не е играл за Манчестър Юнайтед от 18 февруари, а последните му мачове бяха през юли месец за националния отбор на Англия на Евро 2024.

"Мисля, че връщането му ще бъде преди паузата за националните отбори, но не мога да кажа със 100 процента сигурност. Планът ни е това да стане преди паузата, но е възможно и малко след това", каза Тен Хаг, който като футболист има 234 мача за Твенте.

Нидерландският специалист ще разчита за мача на "Олд Трафорд" на абсолютно същия състав, който бе наличен и за гостуването на Кристъл Палас през уикенда, завършило 0:0.

Защитниците Виктор Линдельоф и Тайрел Маласия продължават възстановянето си от травми, докато новото попълнение Лени Йоро лекува дълготрайна контузия.

В началото на октомври Манчестър Юнайтед гостува на Порто в Лига Европа, след което гостува и на Астън Вила в мач от Висшата лига преди мачовете за националните отбори. /БТА