Манчестър Юнайтед показа как може да изглежда обновеният „Олд Трафорд“, който ще бъде с капацитет от 100 000 седящи места.

Сър Джим Ратклиф иска да построи нов терен на земята в близост до „Олд Трафорд“. Очаква се цената на проекта да бъде зашеметяващите 2 милиарда паунда, като околността ще бъде превърната в търговски център.

Плановете се обсъждат от ръководителите и Манчестър Юнайтед получи икономически доклад, който да покаже какви ползи може да има потенциалната реконструкция на стария стадион и изграждането ново съоръжение. Като част от невероятното проучване, публикувано от клуба, привържениците получиха бегла представа какво могат да очакват.

„Foster + Partners“, които са проектирали стадион „Уембли“, са архитектите, които са направили чертежите и на „Олд Трафорд“.

Проучването на Oxford Economics смята, че преустройството ще осигури на икономиката на Обединеното кралство тласък от 7,3 милиарда паунда годишно. Те прогнозират „92 000 нови работни места, повече от 17 000 нови домове и допълнителни 1,8 милиона посетители годишно“.

„Олд Трафорд“ е дом на Манчестър Юнайтед от 1910-а година, а 2030-а година е крайната дата за завършване на новия проект.