Арсенал победи Болтън с 5:1 в двубой от 1/16-финалите на Карабао Къп. Попаденията за домакините бяха дело на Деклан Райс, Кай Хаверц, а Рахийм Стърлиг вкара дебютния си гол с екипа на "артилеристите", докато същото направи и Итън Нванери, а младият талант заби две попадения. За гостите точен бе Аарън Колинс. Арсенал тотално доминираше и не остави голям шанс на своя съперник, като победата можеше и да бъде по-изразителна.

По този начин тимът на Микел Артета се връща на победния път след двете поредни равенства, които имаше на сметката си.

Getty/Gulliver images
33 снимки

Още в 4-а минута дойде първият шанс в срещата, но изненадващо той бе за Болтън, като Скот Арфийлд получи на чиста позиция, но неговият удар премина високо над напречната греда. В 16-а минута Болтън допусна груба грешка и Деклан Райс овладя на гланицата на наказателното поле, като си освободи място и стреля с десния крак, а стражът на гостите не успя да реагира и резултатът бе открит - 1:0 за Арсенал.

В 32-а минута "артилеристите" не бяха убедителни в защита след корнер и кълбото се озова в Джеймс Макатий, който опита изстрел от точката на дузпата, но не осъществи добър контакт с топката и тя премина над напречната греда.

В 38-а минута Люис-Скели пусна великолепен извеждащ пас към Рахийм Стърлинг, който от левия фланг пусна успоредно подаване към Итън Нванери, който с едно докосване успя да отбележи в опразнената врата и да удвои резултата - 2:0 за Арсенал.

Малко след това Стърлинг имаше също възможност пред себе си, но неговият удар бе превъзходно спасен от Люк Саутууд, който изби в корнер.

В 49-а минута Болтън допусна нова ужасяваща грешка при изнасянето на топката, като Деклан Райс отне и предостави възможност на Итън Нванери да шутира, който бе сам срещу вратаря, а младокът запази хладнокръвие и отбеляза втория си гол в мача - 3:0 за Арсенал.

В 53-а минута Арсенал бе хванат неподготвен и Болтън организира страхотна атака, като с дълъг пас бе изведен Аарън Колинс, който със завидно самочувствие преодоля вратаря на "артилеристите" и завърши в опразнената врата - 3:1.

В 64-а минута Букайо Сака направи чудесен индивидуален рейд и навлезе в наказателното поле, като опита удар в близкия ъгъл, а стражът на Болтън не се намеси добре, което позволи на Рахийм Стърлинг от близка дистанция да отбележи и да вкара дебютния си гол за "артилеристите" - 4:1 за Арсенал.

В 77-а минута Габриел Жезус показа добра техника и подаде за Стърлинг, който навлезе в наказателното поле и шутира, а стражът на Болгън изби, но там бе Кай Хаверц, който бе най-съобразитилен и се ориентира най-бързо, за да отбележи ново попадение за "артилеристите" - 5:1 за Арсенал.

Стартови състави:

Арсенал: 92. Джак Портър, 15. Якуб Кивиор, 33. Рикардо Калафиори, 3. Джош Никълс, 41. Деклан Райс, 53. Итън Нванери, 49. Майлс Люис-Скели, 20. Жоржиньо, 7. Букайо Сака, 30. Рахийм Стърлинг, 9. Габриел Жезус

Болтън:  20. Люк Саутууд, 12. Джош Когли, 5. Рикардо, 18. Оуен Тоул, 21. Крис Форино-Джоузеф, 8. Джошуа Шиън, 22. Кайл Демпси, 37. Скот Арфийлд, 27. Рандъл Уилямс, 45. Джон Макатий, 19. Аарън Колинс