Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо заяви, че няма изненади в новия му клуб, подготвяйки се за двубоя срещу бившия си тим Челси в неделя вечер.

Президентът на „шпорите“ Даниел Леви призна в скорошно интервю, че клубът няма да харчи много през януарския трансферен прозорец – проблем, който „върза ръцете“ на бившия наставник на лондончани Маурисио Почетино. Но Моуриньо, говорейки ексклузивно за Sky Sports, потвърди, че коментарите на Леви не са изненадващи за него.

„Спокоен съм, защото в този клуб нещата са точно такива, каквито очаквах да. Очаквах да ме питат относно Даниел Леви и това дали ще харчим много през зимата и дали ще бъда разочарован от това. Дали това ще ме разочарова? Не. Знаех го, той ми го каза! Всичко беше кристално ясно, няма тайни в нито един от плановете на клуба, и това ме прави щастлив. Не харесвам да съм част от клуб и да бъда изненадван. Тук няма никакви изненади. Дали бих предпочел да разполагам с 300 млн. евро през януари? Не. Не се нуждая от нови играчи“, започна той.

Португалецът ще се изправи срещу бившия си тим Челси, воден от Франк Лампард, който игра под ръководството на специалиста по време на два периода на „Стамфорд Бридж“. Сблъсъкът в неделя дава възможност на Тотнъм да се изравни със съперника в класирането на четвъртата позиция с 29 точки, след като бе на 12 пункта от топ 4 при идването на Моуриньо. „Няма удобен момент, в който да играеш с Челси. Истината е, че бяхме на 12 точки от топ 4 – Шампионска лига изглеждаше почти като мираж, беше толкова далеч – а сега е на три точки отстояние. Ще бъде невероятно за нас да спечелим и да съкратим разликата от 12 на 0 толкова бързо, но винаги е трудно“, продължи португалецът.

56-годишният наставник също акцентира върху това как тимът е извлякъл ползи от неговото лидерство, давайки за пример указанието към Ян Вертонген да атакува преди победния гол на белгийския национал срещу Уулвърхемптън. „Изключително важно е да се контролираш емоционално. Опитът помага, и този отбор се нуждае от най-добрата ми версия. Трябва да си балансиран, спокоен и моят опит отговаря на качествата, с които разполагат играчите“, завърши той.