Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо призова тима за колективно усилие в защита с цел подобряване на играта в този аспект, след като „шпорите“ допуснаха леки голове в първите четири мача под ръководството на португалеца.

След като Моуриньо застана начело на лондончани, замествайки на поста Маурисио Почетино миналия месец, Тотнъм допусна осем гола във всички турнири, като не успя да запази нито една суха мрежа. „Трябва да се подобрим в защита. Допуснахме по два гола във всеки мач, допускаме леки голове. Трябва да работим върху това, но е трудно, след като имахме ден за възстановяване вчера и играем утре. Анализите, коментарите и разговорите в съблекалнята помагат, така че да се надяваме на повече положителни неща, отколкото негативни. Не става въпрос за защитата, а за процесът на защита. Не гледа към индивидуални играчи. Има 11 играчи на терена“, започна наставникът на днешната си пресконференция преди домакинството на Бърнли в събота.

Завръщането на Моуриньо на „Олд Трафорд“ в сряда завърши със загуба с 1:2 от Манчестър Юнайтед, която прати „шпорите“ на осма позиция в таблицата – на девет точки от местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Това бе и първото поражение на португалеца след идването му в северен Лондон след трите последователни победи и мениджърът заяви, че загубата трябва да мотивира допълнително играчите преди съботния двубой с „виненочервените“. „Видях тъжна съблекалня, тъжен автобус, тъжен самолет, и това не е нещо, което харесвам след загуби. Смятам, че не трябва да си тъжен след загуба, а напротив – да си ядосан и разярен. Тъгата няма да реши проблемите ти. Очевидно е, че имаме такива, но се нуждаем от време за работа. Въпреки това, разполагаме с качествени футболисти и чудесна съблекалня“, допълни той.

Моуриньо отказа да коментира темата за полузащитника Кристиан Ериксен, който е свободен да напусне клуба след изтичането на договора му в края на този сезон. „Докато няма нещо официално, а не хипотетично, няма да коментирам. Единственото сигурно, което мога да кажа, е че играчът е свободен агент след края на сезона…разговарях вече с него, но няма да споделям нищо, заради уважение към самия Кристиан“, завърши Моу.