Носителят на трофея Манчестър Сити се изправя срещу Челси на “Уембли" в първия 1/2-финал от ФА Къп - най-старото футболно състезание в историята на този спорт. За “гражданите" този сблъсък идва броени дни след драматичното отпадане от Реал Мадрид в Шампионска лига. За Челси пък мачът е единственият шанс за трофей до края на кампанията. 
 
Сега Гуардиола има две основни задачи - да избере най-удачния стартов състав, имайки предвид умората от 120-те минути срещу Реал Мадрид, и психически да вдигне отбора си на крака. Възможно е футболисти като Хулиан Алварес, Жереми Докю, Матео Ковачич, Джон Стоунс, Матеус Нунеш и Рико Люис да започнат сред титулярите срещу Челси. 
 
Челси има труден и дори разочароващ сезон, но сега отборът на Маурисио Почетино е в добро настроение след впечатляващата победа с 6:0 над Евертън във Висшата лига в понеделник. Това представяне дава надежда на феновете, че Челси има сили да се противопостави на Ман Сити. Бившият футболист на “гражданите" Коул Палмър отбеляза четири гола срещу “карамелите" и определено той ще бъде най-голямата заплаха за защитата на Сити в събота.