Двама от най-силните голмайстори в английската Висша лига - Ромелу Лукаку и Хари Кейн, ще се изправят един срещу друг в последния мач от третия кръг на Висшата лига.

В понеделник вечерта на "Олд Трафорд" Манчестър Юнайтед ще опита да се върне на пътя на победите,след като преди седмица загуби като гост на Брайтън с 3:2. Тотнъм пък е с пълен актив от шест точки след първите си две срещи.

Нападателите на двата тима - Лукаку и Кейн, се превърнаха в двама от най-постоянните стрелци в лигата в последните четири години общо, реализирайки повече от 200 гола. През миналия сезон англичанинът завърши с 30 попадения, а Лукаку вкара 16 пъти топката в мрежата на съперниците от Премиър Лийг.

Хари Кейн счупи собствената си прокоба, вкарвайки попадение през август, след като намери вратата на Фулъм в последния кръг. До момента играчът на "шпорите" не бе реализирал в първия месец от сезона, докато Лукаку също откри головата си сметка - при загубата от Брайтън.

Статистика обаче винаги обича да противопоставя най-добрите срещу най-добрите. Как се представят Лукаку и Кейн срещу тимовете от Топ 6 до момента?

Цифрите сочат, че играчът на Тотнъм е отбелязал два гола повече от своя съперник в двубоите от "Топ 6" в Англия - включват се Тотнъм, Манчестър Сити, Ливърпул, Челси и Арсенал.

Кейн има 18 попадения, докато Лукаку 16. Любопитното е, че англичанинът постига тези цифри в едва 37 двубоя, докато Лукаку го прави в 67 - Кейн вкарва на всеки 172 минути футбол срещу най-силните в Лигата.

Най-сериозното му постижение обаче е срещу враговете от Северен Лондон - Арсенал, тъй като той има в сметката си цели 7 попадения във вратата на "артилеристите". Исканият от Реал Мадрид нападател обаче страда в двубоите срещу Манчестър Юнайтед, като се е разписвал едва един път в осем сблъсъка. Неприятната новина за Кейн е, че той не е реализирал попадение на "Олд Трафорд", но кой знае - в понеделник вечер тази черна серия може да приключи.

Лукаку пък вкарва на всеки 319 минути срещу големите в Англия. Той обаче има по-силни показатели от Кейн в графата "асистенции", правейки шест срещу четирите на англичанина.

Бронзовият медалист с Белгия от изминалия Мондиал в Русия обаче има един гол срещу Тотнъм - и то с екипа на Евертън, през 2017 година. И двамата обаче имат всички шансове да поведат своите тимове към голям успех днес в един от най-чаканите и вълнуващи сблъсъци от началото на сезона във Висшата лига.