Бранителят на Лестър и английския национален отбор Хари Магуайър сподели, че Лестър е отказал да го продаде на Манчестър Юнайтед през това лято.

Футболистът се присъедини към „лисиците” през миналото лято с трансфер от Хъл Сити. По време на първия си сезон Магуайър впечатли с изявите си на „Кинг Пауър Стейдиъм”, а след края му бе основна част в селекцията на Гарет Саутгейт на Мондиал 2018. Англия завърши на четвърто място на Световното първенство в Русия.

Юношата на Шефийлд Юнайтед сподели пред BBC, че е очаквал преминаване в Манчестър Юнайтед през това лято, но бордът на Лестър е отказал да направи сделката, а играчът уважава решението на шефовете в Лестър.

„Имаше интерес към мен през това лято. Това стана ясно дори и в медиите. Собствениците дойдоха при мен и ми споделиха, че не искат да ме продават, без значение каква е офертата от отбора. Уважавам решението на шефовете, тъй като те са хората, които ми дадоха шанс да стана основен играч в Лестър. Това е чудесен клуб и гледам напред към новия сезон, тъй като това е нова възможност за постигане на целите”, довери стълбът в отбраната на „лисиците”.

Магуайър донесе победата на Лестър в последната минута срещу Саутхемптън в последния кръг.