Любопитни клаузи в договорите на три големи звезди от Висшата лига станаха достояние на широката общественост. Доклад на Football Leaks, цитиран от британското издание Daily Mail, говори за бонусите вписани в контрактите на Алексис Санчес (Манчестър Юнайтед), Мохамед Салах (Ливърпул) и Алваро Мората (Челси).

Твърди се, че чилиецът е имал доста сериозен чисто финансов мотив да премине на Театъра на мечтите. Той се бил договорил да получава по 75 000 паунда за всеки мач, в който е титуляр, един милион, ако спечели Шампионската лига, 500 000 паунда при триумф в Премиърлийг и два милиона, ако реализира 40 гола в рамките на един сезон.

Междувременно Ливърпул трябвало да плати на Рома бонус в размер на 2.5 милиона паунда, след като Салах вкарал 35 гола през този сезон.

Що се касае до Алваро Мората и той бил „изплел“ добре кошницата си в Челси. Испанецът се бил договорил за серия любопитни клаузи. Националът на „Ла Роха“ имал заплата от 191 000 паунда на седмица и щял да добави още 888 000, ако реализира 25 точни изстрела в кампания.