Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е бил притеснен, че отборът му може да няма шанс да спечели титлата в лигата заради пандемията от коронавирус.

"Червените" имаха аванс от 25 точки и бяха само на шест от първата си титла след 30 години пауза, когато надпреварата бе спряна през март.

"Когато Висшата лига бе спряна, не мислех за това, че сме близо до титлата и за секунда, тъй като не беше важно в момента. Станах притеснен в мига, когато хората започнаха да говорят за анулиране и тогава помислих, че наистина ще е много трудно. Имаше моменти, когато наистина се притесних, но когато всичко се нормализира почувствах облекчение. Сега сме тук. Заради спечелените точки досега щяхме да сме шампиони, но сега не сме и трябва да играем за това. Така трябва да бъде в спорта", заяви Юрген Клоп.

Мениджърът коментира предстоящото гостуване на Евертън на "Гудисън Парк" в неделя: "Ще бъде трудно през следващите няколко седмици. Надявам се, че ще се радвам. Трябва да сме сигурни, че ще играем отново най-добрия футбол, който можем", добави германецът.