Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обеща на феновете на „червените” „луд” купон за титлата в Англия. Мърсисайдци са почти сигурният шампион във Висшата лига, но мерките и забраните в Англия поради коронавируса ще попречат на Ливърпул да отпразнува подобаващо първата титла от 30 години насам.

Германският специалист обаче обеща, че клубът ще организира парад по улиците на града, когато мерките бъдат охлабени и бъде позволено събирането на голям брой хора.

„Не е приятно, че не можеш да го отпразнуваш по начина, по който си искал, напълно разбирам това. Чувствам се по същия начин. Да празнуваш сам на стадиона, а след това просто да се прибереш вкъщи, не е идеалният сценарий”, коментира германецът.

„Когато обаче ъде открита ваксина и заразените са 0, денят за празненства ще дойде. Тогава ще имаме право да празнуваме както искаме да го отпразнуваме. Ако това се случи в 12-ия или 13-ия кръг през следващия сезон и ние искаме да го отпразнуваме, кой ще ни спре”, каза още Клоп.

„Тогава все още ще притежаваме титлата и ще можем да я покажем по улиците на града с открития автобус. Ако някои хора си мислят, че сме луди, то това не е мой проблем. Дали може да има специално празненство? Няма никакво съмнение в това. Различно е, но понякога различното е абсолютно в реда на нещата”, допълни той.