Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп прояви интересна гледна точка към въпрос на журналист свързан с разразяващата се епидемия от коронавирус, заявяйвак, че не разбира защо неговото мнение по въпроса е важно. 

На пресконференцията след двубоя с Челси от осминафиналите на ФА Къп, завършил с поражение с 0:2 за неговите момчета германският специалсит беше запитан дали коронавирусът застрашава шансовете на неговия тим да спечели титлата във Висшата лига. Клоп обаче не пожела да отговори, заявявайки, че не е компетентен по темата по никакъв начин. 

"Не разбирам как мнението на футболен мениджър по толкова важна тема е по някакъв начин значимо. Наистина не го разбирам", започна Клоп. 

"Не е важно какво казват известните хора. Тази тема трябва да се дискутира от специалисти, не такива като мен, които нямат никакво мнение по темата. Хората, които имат понятие, ще кажат какво е важно и какво трябва да се направи". 

"Политика и коронавирус? Аз нося бейзболна шапка и имам рунтава брада. Наистина моето мнение е маловажно", завърши специалистът.