При липсата на истинския футбол, новото предизвикателство за Юрген Клоп са настолните игри. Той седна пред дъската на "Не се сърди, човече", а срещу него застана фен на Евертън.
 
Запалянкото използва случая и да направи интервю, което бе постнато в туитър акаунта на JOE. Естествено, треньорът на Ливърпул е с червените пионки, а съперникът му със сините.
В интервюто, което по-скоро е разговор между две хвърляния на зара, Клоп се връща към спечелването на  Шампионската лига, към емоциите, които го връхлетяват всеки път, когато стъпи на "Анфийлд". Той обяснява и защо никога няма да стане треньор на Евертън.
 
Мениджърът на Ливърпул говори много и за Роберто Фирмино, който често е критикуван, че не вкарва много голове. 
 
"Той е играч, който прави връзката на терена. Трудно е да намериш човек като Боби, който да е толкова отдаден на отбора и да не е егоист. Той постоянно търси топката и я подава. И е щастлив от това. След това си дава сметка, че не се е разписвал 4-5 седмици. Но неговата липса на егоизъм е направо невероятна. Той е от световна класа. Момчето е сензация", обяснява разпалено Клоп.
 
През този сезон във Висшата лига Фирмино има 29 мача, в които е записал 8 гола и 7 асистенции. В общо изиграните от него 235 мача за Ливърпул бразилецът е вкарал 77 гола.