Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че в момента тимът на Манчестър Сити е „най-добрият отбор в света”. „Гражданите” и „червените” водят люта битка за титлата в Англия, като шест кръга преди края на борбата, разликата между двата тима е само една точка.

Освен във Висшата лига, отборът на Сити продължава да се бори още на цели три фронта – Купата на Лигата, ФА Къп и Шампионската лига.

Днес Ливърпул гостува на тима на Саутхемптън, а при успех възпитаниците на Юрген Клоп ще се завърнат на върха в таблицата.

„Изглежда така, че сякаш Сити е най-добрият тим в света, така стоят нещата. В Испания Барселона се озори срещу Виляреал, но си свърши работата. Ювентус изглежда впечатляващ в Италия, но никой не знае как ще бъдат в Шампионската лига, ако го няма Кристиано Роналдо. Заедно със Сити, това са фаворитите, но изглежда, че Сити е най-стабилният отбор от всички тях”, коментира Клоп.

„Това обаче не означава, че те ще спечелят всичките си мачове до края. Хората си го мислят, но това не увеличава шансовете за това. Интересувам се само от нашите мачове. Не можем да направим нищо повече от това просто да ги печелим. Ще се опитаме да спечелим всичките си срещи. Бяхме много доволни след победата над Тотнъм, но знаехме, че следващото предизвикателство Саутхемтън идва много бързо, следва Порто, после Челси и отново Порто. Има все още много какво да се случи и мога ад кажа, че правим всичко възможно, за да сме готови за тази битка”, каза още германският специалист.