Саутхемптън не прилича на отбор, който се бори за спасение във Висшата лига, каза мениджърът Юрген Клоп преди гостуването на Ливърпул на "Сейнт Мерис" в петък. Германецът обясни, че Ралф Хазенхютл е променил тотално "светците" след пристигането си в Англия и загубите им в този период изглеждат по-скоро като плод на случайност.

"Мисля, че те се намират на осмо място в класирането само от мачовете, в които той ги оглавява. Може би в последните 15 мача. Това означава, че те се борят да останат в лигата и това е достатъчно показателно за състоянието им. За Саутхемптън това е домакински мач, който те искат да изиграят в собствения им добре изграден стил", каза Клоп.

"Взеха някои много добри решения. Ралф Хазенхютл върши много добра работа, а освен това интегрира няколко много млади футболисти от академията. Това винаги е добре, но специално в тяхната ситуация това показва и кураж. Те са много добър отбор и аз съм пределно наясно с това", продължи германецът.

"Анализирането на този отбор беше много интересно, защото той определено не прилича на такъв, който се бори за спасение. Играят със самочувствие, следват плана си за всеки мач и се придържат към него. Дори загубите им изглеждат до известна степен случайни", каза още той.

"Доколкото си спомням, преди години с Хазенхютл взехме заедно треньорски лицензи. Аз обаче вече имах отбор и не присъствах много на сесиите. Опознах го след това, но го помня и като футболист. Той постигна всичко по трудния начин. Започна от трета дивизия, след това игра в Лига 1 в Англия, успешно, след това в еквивалента на Чемпиъншип в Германия и накрая в Лайпциг. Той постигна много, изгради нещо и сега е в Англия. Това е добра кариера, а сега го прави и като мениджър. Първата работа не е нужно да бъде в Милан. Наистина е възможно да бъдеш успешен, ако разбираш от футбол и си амбициозен", добави треньорът на Ливърпул.

"Радвам се за него, защото той е наистина добър и доста забавен човек. Чакам с нетърпение срещата ни, но тя не е само между него и мен. Двата отбора също ще бъдат там и това е добре", завърши Клоп./БТА