Арсенал постигна класическа победа с 3:0 при гостуването си на Уотфорд в мач от деветия кръг на Премиършип. По този начин „артилеристите“ се изкачиха на второ място във временното класиране, като изпревариха Манчестър Юнайтед, тъй като са с по-добра голова разлика.

Арсенал започна активно мача и в 4-та минута Тио Уолкът стреля опасно с глава, но Еурелио Гомес успя да спаси. Пет минути по-късно Алексис Санчес шутира, но Гомес отново се намеси решаващо и изби.

Трой Дийни стреля от дистанция в 11-та минута, но Петър Чех успя да спаси.

Аарън Рамзи направи сериозен пропуск в 29-та минута, когато отблизо не успя да намери очертанията на вратата на Уотфорд.

Одион Игало получи много добър извеждащ пас в 31-та минута и навлезе в наказателното поле на Арсенал, но стреля неточно в аут и изпусна перфектна ситуация.

Лоран Кошчелни стреля опасно с глава в 38-та минута, но не успя да намери целта.

Арсенал поведе в 62-та минута, когато Месут Йозил пусна отличен извеждащ пас към Алексис Санчес, който не пропусна да вкара.

Гостите удвоиха своята преднина в 67-та минута, когато Месут Йозил подаде към Оливие Жиру, който отблизо вкара топката, като я изпрати под напречната греда на вратата на Еурелио Гомес.

Арсенал реализира трети гол в 74-та минута, когато Ектор Бейерин подаде към Аарън Рамзи, който стреля, топката рикошира във футболист на Уотфорд и влетя във вратата на Гомес.

Арсенал бе близо до това да вкара четвърти гол в 83-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Уотфорд Оливие Жиру стреля с глава, но Еурелио Гомес успя да избие в корнер.

След този успех Арсенал се изкачи на второ място с 19 точки, колкото има и Манчестър Юнайтед, но „артилеристите“ са с по-добра голова разлика, докато Уотфорд е на четиринайсто място с 10 точки.