Не са много българите, които работят в отбори от Висшата лига. Винаги е любопитно, когато млад и талантлив наш сънародник успява да намери своето място сред най-големите, а когато става дума за футбол – просто трябва да свалим шапка.

Адриан Ганчев е примерът, който много специалисти у нас се опитват да последват. Гостът в студиото на DIEMA SPORT работи в щаба на Уулвърхепмтън, за състава на 18-годишните футболисти.

Академията на тима предоставя на младия българин възможност да работи и да се учи едновременно. Адриан Ганчев води индивидуални тренировки в клуба.

„Важно е всекидневно какво учиш - от хората, които си гледал по телевизията и децата, които наблюдаваш и са много високо ниво, поне според мен. Учиш много неща, учиш всеки ден – това е опит, който не можеш да замениш“, сподели Адриан Ганчев.

„Младите играчи в Англия – начинът, по койно ФА и Премиърлийг се опитват да променят начина на игра, средата във Висшата лига е по-трудна от останалите места по света. Мисля, че все по-вече играчи ще започнат да се налагат.“

„Изкарах Б лиценз миналия месец и сега се опитвам да надградя. В Англия има различни лицензи, които се опитвам да взема, опитвам се сега да надградя. Обгарден съм от хора, от които мога да уча във всеки един момент“, коментира още Адриан Ганчев.