Челси – Кристъл Палас 1:0 /първо полувреме/, стадион „Стамфорд Бридж“, 11-и кръг, Висша лига

Двубоят започна равностойно, като играчите на Кристъл Палас успяха да ограничат възможностите пред играчите на Маурицио Сари.

Уилиан се отличи с добър пробив в 31-та минута, след което стреля, но в последния момент защитник на Кристъл Палас успя да блокира удара му.

Челси поведе в резултата в 32-та минута. Педро Родригес се опита да подаде към Мората, след което Джеймс Томкинс успя да изчисти с глава, но изпрати топката отново в краката на испанския футболист. При втория опит Педро бе много по-точен и достави топката до Мората, който отблизо не пропусна да вкара.

Гол на Уилиан в 35-та минута не бе зачетен заради спорна засада. Жоржиньо центрира в наказателното поле на Кристъл Палас, където Уилиан свали топката с глава към Педро, който се опита да стреля, топката рикошира в играч на гостите и попадна в бразилеца, който вкара, но бе маркирана засада. Бразилецът бе покрит в ситуацията от Джеймс Томкинс.

Рос Баркли отправи удар от разстояние в 37-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Пред Алваро Мората се откри нова много добра възможност в 39-та минута, но ударът отблизо с глава на испанеца не намери очертанията на вратата на Уейн Хенеси.