Бившият футболист на Манчестър Юнайтед - Пол Паркър разкритикува мениджъра на Ливърпул - Юрген Клоп за решението му да не се появи в реванша от четвъртия кръг на ФА Къп срещу третодивизионния Шрусбъри. Германският мениджър реши да даде допълнителна почивка на отбора си, но според Паркър самият той трябва да присъства поне на трибуните, за да вдъхне кураж на младите футболисти на „Анфийлд".

„Това е егоистично решение. Клоп единствено знае Висшата лига и Шампионската лига", заяви 55-годишният Паркър. „Нямам проблем играчи, които са играли много да пропуснат даден двубой, но тези, които рядко се появяват в игра? Такива като Ловрен, Матип, Минамино. Няма много смисъл да даваш почивка на целия отбор от 23-24 футболисти", продължи с критиките си бившият защитник.

„Това не можеше да се случи в Манчестър Юнайтед. Сър Алекс Фъргюсън уважава твърде много младите играчи, за да постъпи, както планира Клоп. Това е като да водиш агнета на заколение. Не трябва да има повторение на това, което се случи срещу Астън Вила. Ливърпул може да се опита да го отрече, но загуба от Шрусбъри може да навреди на младите играчи още преди да започнат кариерите си", поясни Паркър.