Тотнъм Хотспър записа изразителен успех с 4:1 над гостуващия Кристъл Палас в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. С по две попадения се отчетоха Гарет Бейл и Хари Кейн, а Кристиан Бентеке бе точен за лондонските орли.

По този начин възпитаниците на Жозе Моуриньо се изкачиха на шестото място с 45 точки, докато Палас е на 13-ата позиция с 34 пункта.


В шестата минута Бейл получи вдясно в пеналтерията, измъкна се между двама играчи и сложи топката на главата на Сон, който я отклони към вратата, но Гуайта улови.

В 26-ата минута Моура отне от Миливоевич, подаде на Хари Кейн на левия фланг, който напредна и центрира към Гарет Бейл в наказателното поле, където уелсецът засече по перфектен начин и изведе „шпорите“ напред.

10 минути след това Кейн изпълни пряк свободен удар, но той срещна стената, а след рикошета при добавката Моура не успя да нацели коженото кълбо и опасността премина.

Минута по-късно Регилон нацели с левия крак центриране на Бейл от дясното крило, ала топката профуча встрани.

В последната минута на редовното време от първата част Анди Таузънд пробва късмета си от фаул, но Лорис боксира.

С първия удар към очертанията гостите откриха. Капитанът на лондонските орли Миливоевич се реваншира за грешката си при гола на Тотнъм, центрирайки от десния фланг и Кристиан Бентеке се отскубна от опеката си, вкарвайки за 1:1 с глава.

В 49-ата минута Бейл разтегли на левия фланг към Регилон, който центрира в наказателното, където Кейн отклони с глава към уелсеца и девятката на Тотнъм вкара втория си гол за вечерта – 2:1.

Две минути по-късно Хари Кейн сложи точка на спора. Бейл пусна късо към Дохърти в наказателното, той върна назад на свободния Кейн и анлийският национал завъртя топката по ювелирен и неспасяем начин в десния ъгъл на Гуайта.

В 61-ата минута Кейн скочи над всички в малкото наказателно поле след подаване от корнер на Бейл, но ударът му мина малко встрани.

В 69-ата минута влезлият като резерва Заха стреля много опасно от около 20 метра, но удари лявата греда.

В 77-ата минута Ламела пусна към Сон непосредствено пред вратата, а кореецът продължи прострелно към Кейн, който покачи на 4:1 необезпокоявано.