Ливърпул стартира лятната си подготовка в събота, като на първата тренировка се появиха по-малко от 10 футболиста. След като беше дадена по-дълга почивка на играчите, взели участие в мачовете на националните си отбори, то във вторник 14 от останалите състезатели ще започнат тренировки на Къркби.

В това число ще се включат и новите покупки на отбора – Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай, които вече оформиха своите трансфери на „Анфийлд“. Харви Елиът и Къртис Джоунс ще се присъединят към отбора по-късно, след като бяха част от триумфа на Англия на Европейското първенство до 21 години в съботната вечер.

„Червените“ имат пет организирани контроли, като ще започнат с две от тях по време на лагера в Германия – срещу Карлсруе и Гройтер Фюрт. След това тимът ще лети до Сингапур за турне, а там ще срещне отборите на Лестър Сити и Байерн Мюнхен, след което ще се върне в Англия, за да играе мач срещу Дармщадт на „Дийп Дейл“.

Играчите, които ще подновят тренировки във вторник: Александър-Арнолд, Алисон, Луис Диас, Коди Гакпо, Джордан Хендерсън, Диого Жота, Куивийн Келехър, Ибрахима Конате, Алексис Мак Алистър, Анди Робъртсън, Мохамед Салах, Доминик Собослай, Костас Цимикас и Върджил ван Дайк.