Българският национал Владимир Гаджев даде първото си интервю след като стана част от английския Ковънтри. Полузащитникът игра седем години и половина за Левски, но от доста време имаше желание да заиграе зад граница.

От вчера той е част от британския тим, който играе в Лига 1. Гаджев ще е съотборник със солидна фигура като Джо Коул, а целта на отбора е да се бори за промоция в Чемпиъншип.

-Англия си е Англия. Ковътри е отбор със сериозно име и богата история, въпреки че в момента се намира в третото ниво на английския футбол. Клубът има изградена стратегия и се бори за място в плейофите. Привлечени са доста опитни футболисти, има играчи с голям стаж във Висшата лига. Треньорът е доста сериозно име, а нещата като цяло са страхотни. Ковънтри се свърза с моя агент и така се стигна до сделката. Те бяха наблюдавали мои мачове, но искаха да ме видят в какво функционално състояние съм и в крайна сметка нещата се получиха. Хората искаха да ме видят, тъй като не бях играл от 12 декември. 

 -Кога се очаква да дебютираш за Ковънтри?

-Предполагам, че това ще се случи до десетина дни или две седмици. Тестовете, които ми направиха показаха много хубави резултати, но трябва да вляза в достатъчно добро състояние.

Явно съм се подготвял добре самостоятелно. Функционалните изследвания бяха изключително тежки, а медицинският екип остана много доволен. Очаквам след десетина дни да съм на разположение.

-Разкажи малко повече за новите си съотборници, ще играеш с фигура като Джо Коул...

-Точно така Джо Коул е в отбора, тук е и Сам Рикетс, който има богат опит във Висшата лига. В елита е играл и Марк-Антоан Фортюне, който е централният нападател. Има и доста млади футболисти, които са в отбора под наем и са младежки национали.

Наскоро пристигна и един централен защитник от Саутхемптън. Треньорът ни също е много сериозно име- Тони Моубри. Приеха ме отлично. Държат се така все едно съм с отбора от началото на сезона.

- В Левски винаги си бил титуляр, как виждаш конкуренцията на новото място?

- Футболът е борба и труд. След като са ме привлекли, значи са видели моя потенциал. Взеха ме, въпреки че е краят на март и нещата стават доста по-трудно. Ще трябва да работя доста и да оправдая очакванията. Надявам се, че нещата ще се получат.

- Притесняват ли те приказки от сорта, че Гаджев е отишъл в клуб от трета дивизия?

- Не, никога не са ме притеснявали подобни неща. Нивото в тази лига е доста сериозно. Гледах мача в събота на живо и видях какво е равнището, не ме притесняват подобни коментари.

За мен беше важно да направя тази крачка. Това е клуб с голяма история и прилични традиции за Англия. Англия наистина е Англия. За мен това е голяма крачка, още повече, че през месец март нещата стават трудно.

- Смени синия екип със синьо-бял с какъвто играе Ковънтри. Какво искаш да кажеш на феновете на Левски и хората в клуба?

- Първо искам да им благодаря за подкрепата през всичките тези години. За мен беше удоволствие да играя за най-големия български клуб. Нямахме много поводи за радост, но съм благодарен за подкрепата и съвместната работа с всички съотборници и служители в клуба. Прекарах чудесни седем години и половина на „Герена“. Нямахме много успехи, но беше чест и привилегия да нося екипа на Левски и да съм подкрепям от най-вярната публика.

- Какво казваш на феновете "довиждане" или "сбогом"?

- Със сигурност е довиждане. Беше време пътищата ни да се разделят временно. Имах нужда от промяна, за да се развивам и да имам малко повече спокойствие, но със сигурност казвам само "довиждане".