Бившият нападател на Тотнъм Хотспър и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов изрази мнението си за предстоящото дерби между двата отбора от четвъртия кръг на Висшата лига в студиото на DIEMA SPORT 2. Той говори за ролята на Хари Кейн в Тотнъм и настоящото положение на "червените дяволи"

„Няма да да повтарям едно и също. И двата отбора ги уважавам и обичам. Уважението и любовта остават и към двата клуба. Искам да гледам хубав и атрактивен футбол", започна той.

„Факторът публика, че я няма прави самия двубой малко странен. Това може да понижи концетрацията, амбицията. Дори да играеш срещу силен отбор, на моменти може да ти повлияе. Имат си проблемите и двата отбора. Надявам се да направят един добър двубой", изрази оптимизъм Бербатов.

Относно стила на игра на Хари Кейн:

„Кейн е типичният нецентрален нападател. Думата е различнна. Той може да бъде и халф, който разпределя топката. 4-те му асистенции за Сон. Това е нещо феноменално. Това показва, че е отборен играч. Истински капитан. Това е тип играч, който може да прави всичко. Трябва да пази енеригята си за важните моменти в мача. Той и Левандовски олицентворяват този тип нападател, който трябва да бъде", убеден е благоевградчанинът.

За Юнайтед:

„Приоритет трябва да бъде закупуването на централен защитник. Един централен бранител, може би трябва ляв или десен бек. На моменти допускат голвое, които са твърде леки. Това е приоритетната зона за мен. Да се закупят един или двама защитници", смята бившият стрелец.

За лидерите в отбора:

„Всеки сам по себе си трябва да бъде лидер. Първо със своята амбиция да успее. Това ще го води напред. Едно време, когато аз бях на терена, обръщам се наляво, надясно, виждам лидери навсякъде. Трябва да си готов на такова нещо. Това остава на терена. В името на победата. Времената се промениха. Но това трябва да го има в Юнайтед. На тренировка, по време на мач. Сам трябва да си си лидер. По този начин, когато започнеш, ще имаш самочувстие, което да предадеш на останалите. Не е толкова лесно. Ще има много слаби мачове, но и много хубави", завърши изказването си голмайстор №1 на националния отбор.