Люк Уилън ще дебютира на ринга на SENSHI 23 на 7 септември във Варна. Уилън, по-известен с бойния си прякор „Скайуокър“, е опитен състезател по муай тай и кикбокс от Англия. На 33-годишна възраст Люк тренира бойни изкуства повече от 15 години, като усъвършенства уменията и бойния си дух. Пътуването му към бойните спортове е провокирано от деня, когато вижда как по-малкият му брат Джейми Уилън се бие за първи път - преживяване, което разпалва страстта му към бойната арена.

Основните дисциплини на Уилан са муай тай и кикбокс, където е постигнал страхотен рекорд от 57 победи, включително осем с нокаут, 14 загуби и две равенства. Върховите постижения в кариерата му включват четири световни титли, включително титлата световен шампион на IKF, световен шампион на FIBA и двукратен световен шампион на KGP. Въпреки успехите си в бойните изкуства, той работи и като строител на скелета - професия, която може да изненада феновете му.

В кратко интервю, специално за Gong.bg, английският боец разказа за подготовката си преди бойната галавечер. Неговият противник на ринга е опитният французин Грегоар Готарди.

- Можете ли да опишете един типичен тренировъчен ден за Вас преди SENSHI 23?

- Един тренировъчен ден включва 5-10 км бягане всяка сутрин, след това правя едночасова сесия с падове и завършвам тренировката с десет обиколки на чувала. 

- Кое е любимото Ви упражнение в залата или предпочитана тренировка?

- Любимите ми упражнения са работа с пад или спаринг.

- Как балансирате между физическата и психическата подготовка?

- Вече знам, че съм най-добрият в това, което правя. Просто трябва да подготвя тялото си за елитни рундове на брутална битка, която ни очаква.

- Кой е най-вдъхновяващият боец за Вас?

- Вдъхновявам се от мексиканския боксьор Канело Алварес.

- Коя е най-запомнящата се Ваша битка досега и защо?

- Биех се срещу Зебен Диас от Испания в Дубай и го победих за първата си световна титла.

- Как запазвате мотивацията си в трудни моменти?

- В най-трудните моменти винаги се мотивирах, като си спомнях, че майка ми е отгледала мен, брат ми и сестра ми като самотен родител и се е погрижила да имаме целия свят, независимо от всичко.

- Какви са целите Ви за бъдещето, както на ринга, така и извън него?

Да бъда най-добрият боец, който някога бих могъл да бъда! Непрекъснато предизвиквам себе си, без значение кого поставят пред мен.

- Какъв съвет ще дадете на начинаещите бойци?

Бих казал на тепърва стартиращи кариерата си млади бойци - да намерят добра зала, да се раздават на 110 процента, да слушат треньорите си и да мечтаят за нещо голямо.

- Как се чувствате за предстоящия си двубой?

Уверен и силен, като ще направя всичко по силите си, за да постигна най-добрия резултат, особено когато търся победата. Знам, че независимо от всичко ще бия Грегоар Готарди в трите рунда, за да изляза победител на SENSHI. Феновете могат да очакват от мен три брутални рунда кикбокс със скорост, сила и много болка.

- Какво послание бихте отправили към своя опонент?

Уважавам те като боец! Скъсах се от тренировки за този момент и няма да спра да те бия още от първата секунда на ринга!

Снимка: Личен архив