Един от пионерите на бойните спортове у нас Любомир Геджев говори специално пред Gong.bg. На 18 май в Зала "Христо Ботев" в София феновете на бойните спортове ще имат възможността да станат свидетели на атрактивни битки в стиловете стил ММА, Grappling, Cage Boxing и K1 (кикбокс) с 4OZ ръкавици. За първи път Caged Steel - една от най-успешните ММА организации в Великобритания, избира България за първото си събитие извън граница.

"Правят се вече такива събития в България. В Англия са много популярни, но важното е, че се прави с много любов и се грижат за бойците. Качеството е много високо за веригата, това са много богати хора. Поканихме ги в България, защото моето желание е да популяризирам София и страната за бойните спортове. Харесва ми да каня външни промоутъри. На 18-и май ще се случи събитието", започна промоутърът.

"Мисля, че в последните няколко години много организатори осъзнаха нуждата да има нещо по-интересно от бойния стил. Затова така се смесват. В клетка дори се правят всички тези формати. Ще имаме К-1 правилник, което е като бокс, но с малки ръкавички. Ще е динамично и ще има разнообразие в стиловете. Надявам се и зрителите да са въвлечени, дано се получат добри срещи. Дано не разочароваме", продължи Геджев.

"Българите харесват ММА, уважават и бойните спортове като цяло. В други страни това се осъжда вече. Не трябваше да ги убеждаваме много, за да дойдат тук в България. Не смятам, че можем да надминем по популярност BKFC. Там се отличава именно с работата, много силно навлиза и краде феновете. Миналата седмица имаше и много голяма новина – Конър Макгрегър стана съсобственик. Не може да се сравнява със събитието на 18-и май. Това е важно за поддържане на зрителския интерес и за състезателите"

"За първи път се сблъскахме с толкова много пречки за създаването на събитието. Имаше много предизвикателства. За главната среща на Руси Минев отказаха 4-а състезатели по различни причини. В други срещи също имаше проблеми за намиране на противници. В крайна сметка успяхме да сглобим нещо хубаво, независимо от всички пречки", заяви Гаджев.

Цялото интервю чуйте в прикаченото видео.