Боксьорът Давид Лемьо се оттегля от спорта, след като баща му Андре бе убит преди няколко дни при акция на полицията в Монреал. Бившият шампион на IBF в средна категория е само на 33 г., но е дълбоко потресен от случилото се с баща му. Полицията опитала да залови заподозрян за убийствата в Монреал от 2 август, когато преследвания открил огън, а след това бил убит от органите на реда. Андре Лемьо обаче е бил прострелян и загинал докато се возел в автобус.

„Постигнах много в кариерата си. Осъществих мечтата си да бъда световен шампион и осигурих на феновете интересни мачове, като приех всяко предизвикателство по пътя. Отдадох живота си на тренировките и бокса, но сега искам да се насладя на всяка минута със семейството си”, обяви Давид Лемьо пред Boxing news 24.

„Постигнах много, но не го направих сам. Искам да използвам възможността да благодаря на феновете, които ме подкрепяха в цялата ми кариера”, допълва боксьорът.

Лемьо има 43 победи и 5 загуби в кариерата си, като 36 от срещите печели с нокаут. Той взе титлата на IBF през 2015 г. след победа с единодушно съдийско решение в бой срещу Хасан Н’Дам. Той има загуби в битки с Генади Головкин и Били Джо Сандърс.