Един от най-добрите български борци Георги Иванов излезе с пост в социалните мрежи, за да демонстрира обидата си от родната федерация по борба.

Оказа се, че Иванов няма да участва на Олимпиадата в Париж, макар точно той да спечели квота. На негово място застава Кирил Милов, който лично се е обадил на Иванов, за да му благодари.

Публикацията на Георги Иванов в социалните мрежи:

"Здравейте приятели! Помогнах на българската борба за още една квота за олимпиадата в Париж. За съжаление няма да се боря аз- така разбрах от момчето, на което са му казали, че ще се бори и да се готви за олимпиадата. Той е много класен състезател европейски шампион и вицесветовен на класическа борба.

Последните години той е най-добрия български борец. Има реално повече шансове от мен на олимпиадата. Той ми благодари за квотата и за шанса да участва на олимпиадата, а аз му пожелах успех и дано си сбъдне мечтата!

Респект! Но едно не разбрах, НИКОЙ от БФ борба и от треньорския щаб на класиците не се обади и не казаха поне едно благодаря! Можеха да ми се обадят или поне пишат, да ми обяснят от федерацията или от треньорски щаб, че ще разчитаме на него това е неговия стил и че благодарят за квотата която съм донесъл за България и за нашия спорт.

Аз съм единственият българин от мъжката борба който донесе квота и се радвам поне, че ще имаме Българин участник на олимпиадата- Париж 2024г.

За огромно съжaление в България е така, не съм заслужил даже и едно обаждане! Добре, че беше момчето да ми каже иначе все още нямаше да знам кой ще се бори и кой-не.

Благодаря на всички който ме подкрепят. Аз няма да се откажа да съм жив и здрав ще преследвам мечтите си до КРАЙ в моя стил."