Българският национал по борба в класически стил Кирил Милов претърпя операция в Германия и няма да има възможност да се състезава на Олимпийските игри в Париж, съобщи самият той в социалните мрежи. Състезателят в категория до 96 кг обаче обеща на привържениците си, че ще се завърне по-силен от всякога.

"Всичко започна с една мечта. Мечта, с която заспиваш и мечта, с която се събуждаш. След Токио, мечтата ми вече не беше просто да участвам на Олимпийските игри, мечтата ми беше да взема златен медал на Олимпийските игри в Париж през 2024. Моментът дойде", пише Милов на профила си във Фейсбук.

"Тези три години чакане бяха години на изпитания, с много трудности в личен и професионален план. Години на къртовски труд, лишения, пот и борба в залата. След контузията ми септември месец и невъзможността да участвам на Световното първенство, първата възможност за квалификация бе в Баку и с нетърпение очаквах състезанието. След дълго възстановяване от контузията, аз бях готов. Знаех какво мога да дам от себе си и какво мога да постигна. Знаех на какво съм способен. Мечтата ми беше на билет разстояние от Париж. Животът обаче имаше други планове за мен...", написа още той.

"Последен лагер преди така чакания олимпийски квалификационен турнир. По време на тренировка успях да скъсам сухожилие и два мускула на задно бедро. Една нелепа ситуация, която наложи спешна операция в Германия. Прогнозите не бяха добри и аз трябваше да приема факта, че губя шанса си за борба на Олимпийските игри в Париж 2024. Болката и разочарованието от положения труд и усилия, които отиват на вятъра, са големи. Трудно може да се опише с думи. Невъзможно е. Уви, такава е била съдбата ми."

"Тук е моментът да благодаря на доктор Клаус Йохан, който извърши операцията в Германия. Специални благодарности и на Данаил и Гриша Ганчеви за оказаното съдействие и подкрепа относно възможно най-бързото ми лечение и възстановяване, както и за цялостната подкрепа през тези години. Благодаря и на Българска федерация по борба. Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля". Волята за борба в буквален и преносен смисъл. Ще се върна по-силен от всякога. Благодаря за подкрепата на всички!", пише Милов на личния си профил във Фейсбук.

Националът в категория бе подкрепен с постове от голяма част от колегите си в борбата. Последният световен шампион за България Иво Ангелов публикува снимка, на която позира с трико на Милов и послание: "Горе главата, Кика. Няма да бъде все така"./БТА