Европейският ни вицешампион по свободна борба от Загреб 2023 Микяй Наим е с временно спрени права. Това се вижда от сайта на Антидопинговия ни център. От там става ясно, че наказанието е по членове 2.2 и 2.5 от антидопиговите правила на Международната федерация по борба. Случаят с въпросната допинг проба на Наим е от 5 август 2022 година, но спирането на правата на състезателя от Димитровград става едва сега, което е учудващо. Правата му са спрени от 22.02.2024 година до изясняване на случая, пише „Мач Телеграф”.

„Има съмнения за манипулиране на допинг пробата. Друго засега не мога да ви кажа. Случаят се изяснява и докато няма крайно решение, Наим няма да може да участва на състезания, така че той ще пропусне оставащите олимпийски квалификации за Париж 2024. И за мен е загадка защо това спиране на правата му става сега - близо две години след взимането на пробата“, заяви за „Мач Телеграф“ генералният секретар на федерацията ни по борба Валентин Райчев, олимпийски шампион от Москва 1980.

Иначе в кариерата си Микяй Наим има сребро от световното първенство до 23 години в Бидгошч 2017. Той има също така две втори и едно трето място от европейски първенства за юноши, както и едно сребро и два бронза от европейски първенства за кадети.