Атрактивният ММА боец Александър Цонев влиза отново в клетката на SFC - този път в Благоевград на 5 октомври, когато ще се проведе бойното шоу SFC 9, съобщава MMA.BG. Негов противник е боецът Лазар Тодев, който в последните години записа няколко участия в чужбина.

Лазар започна силно ММА кариерата си, спечелвайки цели шест състезания по аматьорски ММА, а в последствие премина и при професионалистите. Статистиката му е 3-5, като последния му двубой бе през декември срещу Kevin Graf в Германия, приключил с победа за българина в първия рунд с технически нокаут.

Александър Цонев пък с гръм и трясък се завърна в клетката през 2019-та записвайки две победи с нокаут и технически нокаут в SFC 7 и SFC 8. Последната му битка бе през месец май в SFC 8: The Matrix, където надделя над Цветан Чолев "Върколака".

SFC 9: Fast and Fury ще се проведе на 5-ти октомври в зала "Скаптопара", Благоевград. Билетите са вече в продажба в мрежата на Eventim и могат да се закупят на цени от 20 лв. Главната битка на вечерта ще бъде реваншът между Камен Георгиев и Калоян Колев, които си спретнаха 5-рундова война в SFC 7, от която победител със съдийско решение излезе Колев.