Tреньорът на Струмска слава Владимир Димитров даде интервю пред клубния сайт часове преди подновяването на сезона във Втора лига. Той сподели, че ситуацията във Втора и Трета лига може да стане плачевна, тъй като спонсорите спират парите. 

-Господин Димитров, готов ли е отборът за старта на пролетния дял от сезона?

-Чака ни изключително важен мач, защото ако тръгнем с победа, самочувствието ще е съвсем друго. Убеден съм, че футболистите ми ще излязат и ще се раздадат, за да спечелим. Единственото, което ме притеснява, е, че имахме доста контузии и едва тази седмица някои от играчите тренираха на пълни обороти.

-С контузиите е свързан и следващият въпрос – случиха се точно в заключителната част на подготовката.

-Да и за жалост не можахме да направим генерална репетиция за двубоя с Лудогорец II, но съм убеден, че ще ще вземем трите точки в този мач. Вачев продължава да е с травма, а все още очакваме документите на двама от новите – Кадрич и Илиан Петров.

-Направихте солидна селекция и в двете посоки – изходящи и входящи трансфери. Доволен ли сте?

-Моята цел беше на всеки пост да имаме по двама футболисти, за да може, когато ни застигнат контузи и наказания, да не се налага да се чудя кого да преквалифицирам, а да имаме варианти. От това естество притеснения нямам.

-Как се включиха новите попълнения, бройката им е солидна, почти цял един отбор?

-Много съм доволен от старанието на новите, от желанието им да изпълняват указанията ми. Да, гръбнакът, бе запазен, но мисля, че новите момчета ме разбраха и се надявам с всеки изминал мач да показваме по-добро сработване.

-Каква е целта ви през пролетта?

-Аз гледам малко по-мащабно – към следващия сезон. Без да подценявам този шампионат, искам да изградя отбор, който догодина да играе както аз искам и очаквам доста по-високи резултати. Нямам притеснения за тази година. Моят поглед е насочен изцяло към отборите, които са преди нас в класирането – назад и надолу не гледам в никакъв случай!

-Да ви върна на контузиите. Не само вие, но и много треньори в България страдат от лоши терени по време на зимната подготовка.

-Може да си говорим, каквото искаме, но условията в българския футбол трбява да се подобрят на първо място откъм материална и игрова база. От там трябва да се тръгне, защото ситуацията е плачевна! В тази връзка държавата увеличава налозите на спонсорите на българския футбол, но нека тези пари от налози да отидат за изграждане на материална база. Не говоря само за футбола, а въобще за целия ни спорт, защото наистина нещата са потресаващи.

-Сега това е една от най-актуалните теми в целия ни спорт…

-И с основание. Доста от колегите са притеснени, защото се очаква не само намаляване, а и цялостно спиране на средствата, които се даваха до момента. Тогава малките отбори не знам как ще преживяват. Клубовете от Първа лига – ок, ще съществуват по някакъв начин, но по-малките – тези от Втора лига, да не говорим за клубовете от Трета лига?!