Втородивизионният ОФК Пирин Благоевград започна зимната си подготовка за пролет 2018-19 днес на ст. "Христо Ботев". Старши треньорът Петър Златинов изведе 26 състезатели от съблекалнята, като почти половината от имената в състава са нови. Отец Бербатов отслужи молебен за здраве и успехи на отбора, като сред присъстващите бяха и близо петдесетина привърженици на "зелено- белите".

Сигурни нови попълнения за орлетата към момента са централните защитници Любомир Гуцев и Мирослав Пушкаров.

В състава са още Давид Стоянов и Йоан Маринов, с които предстоят преговори. На проби са всички останали, сред които юношата на клуба Кирил Мутавджийски, Виктор Янев, Иван Аврамов, Михаил Михаилов, Теодор Ганчев, Николай Петков. С първия отбор ще тренират юношите Виктор Ергин, Ивайло Михайлов, Денис Ангелов и Любомир Цолев.

Пирин беше напуснат от 10 човека през зимната пауза, в това число и от капитана Юлиан Попев. 

Цялата подготовка на Пирин ще се проведе в Благоевград, като старши треньорът на зелените изрази надежда времето да се затопли по-бързо, за да може състезателите да се готвят на естествен терен. Той смята, че новите попълнения ще имат достатъчно време да се докажат.

Първата контрола за Пирин е на 26.01 с Царско Село в Благоевград, с начален час на двубоя 14:00.

Шест или седем контролни срещи ще се изиграят от отбора на Петър Златинов, като сигурта е проверката с Пирин Разлог на 2-и февруари, както и представянето на 16-и февруари на градския стадион с македонския Саса Каменица. Планирани са проверки с Банско и Вихрен Сандански, а се търси противник за още една дата.