Пет срещи от 37-ия кръг във Втора лига ще се изиграят днес. Програмата откриват Добруджа и Миньор Перник, като двубоят запова в 15:45 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT. Мачът е изключително важен за гостите, които само при победа ще запазят шансове за промоция в елита. Тимът от Добрич пък си осигури оставането във Втора лига и целта на този етап е да запази отбора за следващия сезон.
 
Столичният Септември, който е сигурен участник в efbet Лига от новия сезон, приема Монтана, който на практика загуби шансове да се добере до четвъртото място, което дава право на бараж за промоция. 
 
Другият отбор, осигурил се място в елита за следващия сезон - Спартак Варна посреща Спортист Своге. Шефовете на "соколите" обаче искат победата най-вече заради феновете, които се очаква да напълнят стадиона. Варненци не крият, че целта им е да завършат на първото място в класирането на Втора лига.
 
Хебър излиза срещу Марек в един от най-важните си мачове за сезона. Възползвайки се от грешните стъпки на Етър, тимът от Пазарджик успя да се върне в тройката, която дава промоция за efbet Лига. Очаква се близо 4000 души да подкрепят любимците си на стадион "Георги Бенковски". Двубоят обаче е ключов и за Марек, който се бори със зъби и нокти за своето спасение. 
 
Созопол гостува на Марица в петия мач от Втора лига днес. Двата отбора са в златната среда и се очаква да изиграят спокоен и резултатен двубой.
 
14 май (събота)
15:45 Добруджа - Миньор Перник
18:00 Марица Пловдив - Созопол
18:00 Септември София - Монтана
18:00 Спартак Варна - Спортист Своге
18:00 Хебър - Марек
 
15 май (неделя)
18:00 Лудогорец II - Септември Симитли
20:30 Литекс Ловеч - Етър
 
16 май (понеделник)
18:00 ЦСКА 1948 II - Ботев II