Завършилият през есента на 4-о място във Втора лига - Локомотив София започна днес лятната си подготовка. Нови футболисти за момента няма, а напускащите са двама. Това са хората от атаката Китан Василев, който вече се премести в третодивизионния Септември Симитли и Димитър Георгиев-Шустера.

Отборът има планиран и един лагер, който ще бъде в Турция с три приятелски срещи. Три са контролите и в България - две до края на този месец и един мач като представяне за публиката.

"Искам да ви споделя огромното си задоволство да съм на стадион Локомотив. Има не само сантиментални чувства, но и че отборът има определена цел - а именно класиране на бараж за влизане в еfbet Лига. Наследявам един добре подготвен отбор. Един отбор, който през миналата година се представи удачно, положително. И с необходимите усилия и труд леко да надградим над това, което е направил предишният треньор с помощта на Христо Коилов, каза новият старши треньор Ради Здравков, който наследи на поста сърбина Младен Додич.

"Засега няма нови попълнения, има някои момчета на проби. Мисля, че отборът, който наследявам е добре балансиран, структуриран е по най-добрия начин. Нямам големи претенции за нови футболисти. Така беше и в предварителния разговор с президента на клуба. Но във всеки отбор този процес е отворен. Ако изникне някой футболист, който заслужава фланелката на Локомотив, ще влезем в разговор.
Тепърва ще се запознавам в детайли, независимо, че съм гледал доста мачове и на запис също така. Мнението ми не е окончателно, коментира завърналият се в родния си клуб Здравков по отношение на селекцията.

Локомотив заминава на 27-и януари за Турция и ще остане там до 5-и февруари. На 18 и 25 януари са двете контроли в България, като предстои да се уточни на кои терени ще се играят. Съперниците са ясни: третодивизионните Спортист Своге и Надежда Доброславци. Три контроли са планирани в Турция, но се знаят съперниците. При прибирането на тима ще има още една контрола, за да се запознаят феновете с отбора, тъй като клубът е наказан да играе без публика.

"Задачата ми е да играем рационално, да играем атрактивно, да притежаваме топката. Знаете, че който притежава топката контролира и събитията на терена", обясни целите си в спортно-технически план Ради Здравков./БТА