"Ние надградихме доста в чисто спортно-технически аспект, ще гоним победата във всеки един от останалите 13 мача, които имаме и накрая на сезона ще видим дали сме успели да стигне до бараж или не", заяви изпълнителният директор на втородивизионния ЦСКА 1948 Добрин Гьонов на пресконференция преди началото на пролетния полусезон във Втора лига, предаде репортер на БГНЕС.

"Червените" бяха колебливи през първата част на кампанията, като записаха седем победи, осем равенства и две загуби до момента и заемат четвърто място в класирането на Втора лига, но според наставника на тима Петко Петков отборът ще бъде по-силен през пролетта. "Ние играем всеки мач за победа, надявам се да спечелим повече мачове и повече точки. Ако успеем да се класираме по-напред, възможно най-напред и евентуално да постигнем основната си цел - влизане в А група, ще бъде чудесно. Има доста неща, които ми харесаха по време на контролните мачове, има и такива, които имаме да изчистваме, но това е абсолютно нормално, тъй като привлякохме доста голям брой футболисти. Реално ние правим нов отбор от зимата. Аз съм доволен от всеки футболист, който привлякохме и съм сигурен, че ще изглеждаме по-добре", коментира Петков в Пресклуб България днес.

Треньорът на ЦСКА 1948 смята, че конкуренцията във Втора лига през този сезон е много сериозна. "Имало е доста години във Втора лига, когато така да се каже няма отбор, който да иска да спечели промоция, най-вече по финансови причини. Сега виждате, че този брой отбори е доста голям, което прави първенството изключително интересно. Аз като спортен човек се радвам, че има такива клубове с амбиции, които искат да влязат в Първа лига, защото в крайна сметка спортът е едно състезание и наистина най-добрите трябва да спечелят в крайна сметка".

Добрин Гьонов също потвърди, че тимът продължава да гони основната си цел - влизане в Първа лига. "Естествено, че имаме амбиции, сега мислим за тази година. Предстои ни една интересна пролет. Ние надградихме доста в чисто спортно-технически аспект, ще гоним победата във всеки един от останалите 13 мача, които имаме и накрая на сезона ще видим дали сме успели да стигне до бараж или не. Ако стигнем до бараж, целта е ясна - да победим. Ако не успеем, ще се надяваме, че имаме отбор, върху който да стъпим за следващата година и вече да сме готови за атаката от първия кръг на есенния полусезон", коментира Гьонов. /БГНЕС