Отборът на Югоизточна Трета лига спечели турнира на талантите от аматьорския футбол, който завърши днес на базата на БФС в Бояна. 
 
Макар и без футболисти от водещите клубове в дивизията Черноморец Бургас, Созопол и Марица Пловдив, тимът на Югоизточна България спечели финала с 2:0 срещу Северозападната зона. Отборът на Северозапада издържа почти до края, но в рамките на четири минути се предаде. Александър Колев откри в 84-ата минута, а Мартин Маринов удвои 4 минути по-късно. 
 
Същият резултат се получи в мача за 3-ото място. Югозападният  регион надви Североизтока с голове на Калоян Тодоров (71) и атакуващия халф на Рилски спортист - Мартин Филипов осем минути по-късно.
 
Наградите след края на турнира връчиха президентът на АФЛ и член на Изпълкома на БФС Румен Вълков, председателят на Зона Пловдив Огнян Златков, както и неговите колеги Бончо Генчев (Северозападна зона) и Антони Здравков (Югозападна зона).
 
Миналата година отборът на Югозападна България спечели прегледа на талантите от аматьорския футбол. 
 
В съставите са събрани футболисти до 21 години, които никога не са подписвали професионални договори. Всеки тим има право да добави по трима играчи до 23 години. БФС възстанови турнира с идеята да покаже най-перспективните млади футболисти на професионалните отбори.