Французинът Шано Буколда стана първият чужденец, вкарал хеттрик в официален мач в историята на Етър. Халфът наниза три гола само в рамките на 17 минути при гостуването на Черноморец в Бургас за Купата на България, като обърна мача от 2:0 за домакините до 2:3.
В предишните години няколко чуждестранни футболисти на етърци са вкарвали по два гола – черногорецът Велко Батрович, гамбиецът Аласана Мане в по-новата история, украинецът Игор Кислов още в шампионския период и др. Хеттрик обаче досега не бе постигал никой.
Шахредин Буколда, известен като Шано, е роден на 24 май 1996 г. в Марсилия. Играе като плеймейкър. Висок е 179 см, тежи 65 кг. Юноша е на Монако, където с днешната звезда на френския футбол Килиан Мбапе играят няколко сезона заедно. След това преминава във втория отбор на Лил, в португалските „Белененсеш“ и „Мафра“. Преди години френски издания определят Буколда като „перла”, хванала окото на хора като Марсело Биелса и Зенидин Зидан. Той е израснал в академиите на Монако и Лил, където треньор му е бил Никола Анелка. В Етър дойде от Арда (Кърджали) през юни т.г. и вече се превърна в основен футболист на “виолетовите”.