Виктор Врачев е едно от лицата на спорта в екипа на NOVA и DIEMA XTRA, водещ и коментатор на двубоите от българското футболно първенство. 

Футболът е страст…

Не мога да кажа кога съм се запалил по футбола, просто защото съм бил съвсем малък. Цял живот съм свързан с футбола. Дядо ми е бил вратар, дори шампион на България, макар и при дублиращите отбори, и може би той е отговорен за тези гени. От него най-вероятно е дошла искрата. Никога не съм се замислил какво ще правя, ако не беше футболът, защото досега просто не ми се е налагало. Дори и когато спрях да играя, което стана доста рано, отново съм свързан с този спорт, макар и в малко по-различна роля.

Виктор Врачев

източник: NOVA

За първи път в ефир…  

Първата ми изява в ефир бе още като тийнейджър. Тъкмо бях завършил средното си образование, ако не се лъжа годината бе 2002-ра, и имаше кастинг в сутрешен блок на национална телевизия. Отидох без някакви очаквания, но в крайна сметка нещата се получиха. Взеха ме в спортната редакция и оттам започна журналистическият ми път. А едно от първите ми интервюта бе с президента Георги Първанов веднага след мач на националния отбор. Естествено бях изключително притеснен, но в крайна сметка нещата се случиха.

Виктор Врачев

източник: NOVA

Вдъхновението…

Вдъхновява ме семейството ми. Имам невероятни родители, които винаги са ме подкрепяли, макар и да съм убеден, че много пъти не им е било лесно да го правят, страхотен брат, който обичам безкрайно и най-изумителното момиче на света – моята годеница Ваня. Много трудности имаме в нашата професия и без най-близките ми хора щеше да е невъзможно да ги преодолявам.

Здрав дух в здраво тяло…

Тренирам винаги, когато мога, опитвам се да бъда постоянен, защото всеки знае, че е много лесно да спреш, а изключително трудно да започнеш отначало. Засега успявам, надявам се и занапред да е така.

Виктор Врачев

източник: NOVA

Победата, която помня…

Успехът на България срещу Германия на Световното първенство през 1994-та г. Помня еуфорията, която тя донесе на всеки от нас в едни много, много трудни години. На следващата година отново победихме германците в София в европейска квалификация и тогава бях на стадиона може би пет часа преди мача, а „Васил Левски“ бе изпълнен до краен предел, въпреки проливния дъжд, който се изля в часовете преди началото на срещата. Бе невероятна емоция и, разбира се, най-великият обрат, на който съм ставал свидетел на живо.

Виктор Врачев

източник: NOVA

Българското първенство – очаквания и прогнози…

За новия сезон си пожелавам да има по-малко спорни моменти, да бъде поне толкова драматичен, колкото бе миналият. Иначе естествено Лудогорец е фаворит за титлата, но вярвам, че ЦСКА и Левски са все по- и по-близо до първото място, така че отново очаквам битка между тези три отбора до самия край на първенството.