Любослав Лозанов е още едно от лицата на спорта в екипа на NOVA и DIEMA XTRA, водещ и коментатор на двубоите от английското и българското футболно първенство.

Футболът е страст…

Истински се запалих по футбола около Световното първенство през 2002 година. Това вероятно бяха първите моменти, в които тази игра наистина ме накара да изпитам пълната гама от емоции, които може да ти донесе. Някъде от този момент натам футболът просто нямаше алтернатива като нещо основно в живота ми.

За първи път в ефир…  

Първата ми изява в ефир трябва да е била... 2014 година. Гостувах на Борислав Борисов в студио за мач между Уест Бромич и Манчестър Сити, който коментирах. Спомням си колко притеснен и развълнуван се чувствах едновременно. Разбира се, дадох грешна прогноза в студиото как ще завърши двубоят.

Вдъхновението…

Tова, което ме вдъхновява във футбола, е съчетанието между твърдост и грация в играта. В рамките само на 60 секунди футболът може да те изпрати от състояние на екстаз към сълзи и отчаяние. Комбинацията между най-изтънченото и фино отиграване с твърдостта на някой физически сблъсък правят този спорт нещо истински забележително и вдъхновяващо за мен.

източник: NOVA

Победата, която помня …

Победите, които никога няма да забравя, са няколко. На първо място е мачът от 2002 година между ЦСКА и Блекбърн, завършил 3:3. Поредното доказателство, че не винаги трябва да си победител във футбола, за да се чувстваш като такъв. Демонстрацията на непримиримост и решителност от българския отбор може да научи едно малко дете на много ценни уроци. Разбира се, никога няма да забравя и финалите в Шампионската лига през 2005 година между Ливърпул и Милан, както и през 2008 година между Челси и Манчестър Юнайтед.

Българското първенство – очаквания и прогнози…

През миналия сезон Първа лига определено вдигна сериозно летвата като интрига и очаквания. Надеждите ми са, че тази година това ще се запази, защото сезон 2018/19 убеди, че няма скучен мач. Като очаквания за приятна изненада на сезона си мисля за Ботев (Враца). Отбор, който има вярна публика и традиции в елита. Вече понатрупа и опит, запази ядрото на състава си и определено в клуба се работи много професионално.

източник: NOVA