Илиян Енев е едно от лицата на спорта в екипа на NOVA и DIEMA XTRA, водещ и коментатор на двубоите от българското футболно първенство.

Фугболът е страст…

Запалих се по футбола от ранна детска възраст. Спомням си как с баща ми гледахме мачовете на големия отбор на Цървена звезда. Имахме една антена и така хващахме сръбска телевизия. Бил съм 5-6 годишен. Никога няма да забравя и американското лято през 94-та година. Беше голяма еуфория, още ми е пред очите, познати и непознати се прегръщахме по улиците. Тогава родителите ми казаха да попивам всичко видяно, защото това е неповторимо. И така на 9 години започнах да тренирам футбол в школата на Локомотив (София). Футболът е любимият ми спорт и досега, иначе ми харесва да гледам още тенис и волейбол.       

За първи път в ефир… 

Първата ми изява в ефир беше през 2006-та година, а първото ми интервю - с тогавашния треньор на Локомотив (София) Стефан Грозданов. Помня, че имаше леко притеснение, защото му изстрелях въпросите на един дъх. Той обаче се усмихна и отговори подобаващо на един млад репортер без излишно заяждане.

Вдъхновението…

Вдъхновяват ме положителните неща в живота, както и двете ми деца. Те са моята най-голяма радост и гордост.

източник: NOVA

Здрав дух в здраво тяло…

Опитвам се да бъда в добра спортна форма като играя малки вратички поне 2 пъти седмично. Отделно от това веднъж седмично правя крос в парка.

Победата, която помня …

Победата на националния отбор над Германия на "Васил Левски" с 3:2 в евроквалификация през 95-та година остави траен отпечатък в съзнанието ми. Стадионът беше пълен, въпреки проливния дъжд. За разочарованията не мисля.

Българското първенство – очаквания и прогнози…

Очаквам да се получи интересен шампионат с много интригуващи мачове. Интересно ми е дали конкуренцията за първото място ще се увеличи. Традиционно ЦСКА и Левски ще се опитат да прекъснат хегемонията на Лудогорец, а тези отбори изглеждат абонирани за първите три места. Очаквам значима роля да играят още Берое, Локомотив Пд и Черно море. Любопитно ще бъде и представянето на новаците в елита - Царско село и Арда.

източник: NOVA